Een kijkje in ons ziekenhuis

Het is leuk als je op voorhand weet wat je gaat zien. En in ons ziekenhuis is heel veel te zien. Kijk je mee?

De foto's draaien rond zodat je alles goed kan zien. Als je op de foto klikt, stop het draaien. Klik zeker op de vraagtekens (?). Dan kom je misschien wel een geheimpje te weten!

De dagzaal

Hier mag je samen met mama en papa wachten tot de verpleegkundige jullie de eerste keer komt halen.

In de dagzaal mag je ook met broertjes, zusjes en vriendjes spelen als ze op bezoek komen. Mama of papa moeten wel altijd bij je blijven. Je mag hier niet alleen spelen.

Een geheime deur!

Een geheime deur!

Wat een leuke speelruimte! Hier mag je spelen als je even moet wachten, of als je samen met broertje of zusje wilt spelen. Mama of papa moeten wel altijd bij je blijven. Je mag hier niet alleen spelen.

Hoeveel weeg je?

Hoeveel weeg je?

Je mag hier op gaan staan om te kijken hoeveel je weegt. Even zo stil als een standbeeld blijven staan.

Koffieautomaat

Koffieautomaat

Mama kan koffie of thee drinken terwijl jij fijn speelt.

Jouw kamertje.

Jouw kamer

Meestal lig je alleen op een kamer. Soms ligt er ook een ander kindje. 

Je hebt een eigen bed, maar ook mama of papa hebben een bed. Mama of papa mogen elke nacht blijven slapen. Kan jij het bed van mama of papa vinden? Het zit goed verstopt! 

Je hebt ook een televisie. Die zie je niet als de foto ronddraait. Zoek je mee naar de televisie?

Babybed / groot bed

Babybed / groot bed

Kleine kindjes krijgen een klein bedje, grote kindjes al een groot bed. Welk bed ga jij krijgen?

Babybad

Babybad

Als je klein genoeg bent, kan je in bad op de kamer.

Verzorgingskussen

Verzorgingskussen

Hier ligt een kussen om je pamper te verversen.

Mama of papa blijven slapen

Mama of papa blijven slapen

Mama of papa mogen altijd bij je blijven, dus ook als je ’s nachts slaapt. Voor hen hebben we een uitklapbed.

TV

TV

Elke kamer heeft een televisie. Hier kan je ook dvd’s op kijken. Een film kan je aanvragen bij de verpleegkundige. Je kan ook een spelcomputer meebrengen en deze aansluiten.

Badkamer

Badkamer

Je hebt je eigen badkamer met lavabo en toilet. Op de afdeling zijn 2 douches voorzien. Als je van de kamer mag, kan je hier douchen. Je mama of papa mogen hier ook douchen.

De speelzaal.

De speelzaal

In de speelzaal mag je naar hartelust spelen. Er zijn auto's, poppen, puzzels, spelletjes, knutselmateriaal, en nog zoveel meer. Kijk maar eens in de kast! De spelbegeleidsters helpen je als je iets nodig hebt.

Soms moet je op jouw kamer blijven. Dan mag mama of papa speelgoed gaan lenen.

De speelzaal is enkel voor jou en andere kindjes die ziek zijn. Broertjes, zusjes en vriendjes mogen spelen in de dagzaal.

Kast met knutselgerief & spelletjes

Kast met knutselgerief & spelletjes

We hebben heel veel spelletjes, knutselgerief en andere leuke spulletjes om mee te spelen. Kijk op de kastdeur of op de speelgoedbakken waar je alles kan vinden.

Knutselmuur aangepast aan thema’s

Knutselmuur aangepast aan thema’s

Net als in de klas maken we altijd knutselwerkjes en tekeningen in een thema. De knutselmuur wordt dan helemaal versierd.

De onderzoekskamer.

De onderzoekskamer

Heb je een prikje nodig? Of wil de dokter je graag onderzoeken? Dan gaat de verpleegkundige samen met jou en mama of papa naar de onderzoekskamer. Jouw kamer dient om te spelen en te slapen, niet voor vervelende prikjes en onderzoeken.

In de kast van de onderzoekskamer zit ook nog iets verstopt. Kan je raden wat? Nee? Dan kijk maar snel!

Bloeddrukmeter

Bloeddrukmeter

Dit toestel is een bloeddrukmeter. Er hangt een band aan die aan je bovenarm wordt aangebracht. Je voelt deze band even vaster aan je arm worden en dan terug losser. Terwijl de band dit doet, meet de bloeddrukmeter hoe snel jouw bloed door je aders stroomt. Het resultaat hiervan zie je op het schermpje.

Prikcadeau’s

Prikcadeau’s

Een prikje krijgen is nooit fijn. Daarom krijg je altijd een cadeautje als je een prikje hebt gehad. Je mag een cadeautje kiezen uit de prikkenmand. Wat kies jij?

Babyweegschaal

Babyweegschaal

Op deze weegschaal worden baby’s gewogen.

Spatel

Spatel

De dokter legt dit stokje op je tong zodat hij goed in je keel kan kijken. De dokter vraagt om je mond groot open te doen en een keertje ‘aaaaa’ te zeggen.

Stethoscoop

Stethoscoop

Hiermee luistert de dokter naar je hart en je longen. Het voelt een beetje koud aan. De dokter doet dit op je borstkas en op je rug. De dokter zal vragen om een paar keer goed in- en uit te ademen.

Otoscoop

Otoscoop

Met dit rare ding kijkt de dokter in je oren. Zo kan hij zien of je oren goed gepoetst zijn, en of je geen oorontsteking hebt.

Onderzoekstafel

Onderzoekstafel

Als de verpleegkundige of dokter je wil onderzoeken, mag je even op de onderzoekstafel gaan liggen of zitten.

Kar met materialen

Kar met materialen

De verpleegkundigen en dokters hebben soms heel veel verschillende materialen nodig om je te verzorgen. Dit zit netjes opgeborgen in deze kar. Zo moeten ze niet de hele tijd heen en weer lopen om alles wat ze nodig hebben te halen. Handig toch.